Bemutatkozás

Üdvözöljük a Nyíregyházi Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Központjának (TTK) honlapján!
A Központ kiemelt feladata, hogy elősegítsük az Egyetem kutatás-fejlesztési tevékenységét, megerősítve ennek üzleti alapokra való helyezését. Ennek érdekében az Egyetem szakterületeivel folyamatos az egyeztetés a piaci hasznosításra alkalmas technológiák és kutatási eredmények bemutatására, amelyeket továbbítunk partnereink felé, valamint támogatjuk közvetítjük partnereink igényeit és megoldásra váró műszaki-termelési problémáit a kutató szervezetek felé.
A TTK honlapjának célja, hogy naprakész információkat biztosítson az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységei kapcsán a kutatók, hallgatók és külső partnereink számára.

Folyamatosan és rendszeresen aktualizáljuk az Egyetem kutatási és szakmai kompetencia térképét, valamint a teljes szolgáltatási portfóliónkat annak érdekében, hogy a külső partnereink számára is naprakész információkkal legyen hozzáférhető a labor- eszköz- és műhely kapacitásunk, hogy ezzel elősegítsük ezek optimális gazdasági hasznosítását az egyetem és a külső vállalkozások céljainak teljesülésére.
Elsősorban ipari műszaki és egyéb laborvizsgálatokat és szolgáltatásokat kínálunk, valamint a találmányokat és újításokat értékesítünk.
Segítséget és támogatást nyújtunk az egyetem kutatói részére piacképes technológiák kifejlesztése érdekében és menedzseljük is ezen innovációs folyamatokat.
Partneri kapcsolatokat építünk az egyetem és a hazai- és nemzetközi gazdaság ipari szereplőivel, valamint támogatjuk oktatóink, kutatóink és hallgatóink innovatív ötleteit és ezek megvalósítását.